BEAUTY BEAUTY

Hoe behandel en voorkom je MASK-NE?

Gelukkig is het niet al vervelend genoeg dat we de helft van onze gezichten tegenwoordig bedekt moet blijven met maskers, beginnen we nu ook last te krijgen van puistjes door het dragen van facemasks.

De hogere temperaturen van de zomer en het bedekken van de huid zorgt er voor dat de huid gaat zweten, en het is niet de enige boosdoener.. Maskers vangen vocht uit onze adem op, de olie uit onze huid en ook vuil van make-up. Wrijving en druk versterken het probleem van deze irriterende stoffen en dit zorgt voor een brouwsel van bacteriën dat als een heksenketel borrelt, klaar om problemen te veroorzaken.

De meesten van ons dragen geen ‘professionele’ mondmaskers maar hippe zelfgemaakte maskers. Deze maskers zitten vaak helemaal niet lekker en daardoor raken we continue het masker en onze gezichten aan. Hierdoor vervliegt het hele doel van de maskers.. Echt een face-palm-momentje. Maar raak je handpalm alsjeblieft niet aan.

Dus hoe voorkom, behandel of minimaliseer je het probleem? Wanneer de symptomen van het dragen van een masker je huid onrustig maken, kan je de volgende suggesties opvolgen.

Draag minder make up

Deze is voor sommigen misschien moeilijk om zich voor 100% aan te houden, maar het is iets om serieus over na te denken. Als de helft van ons gezicht toch bedekt blijft, heeft het eigenlijk toch geen zin om een ​​dikke laag concealer of foundation te dragen. Poriën raken verstopt door overtollig zweet, olie en dagelijks vuil. Houdt je make-up onder het masker minimaal en kies voor wat extra mascara of leg de aandacht op je wenkbrauwen. Het zijn toch echt onze ogen die praten met deze nieuwe, normale look.

Reinig je huid dubbel

Het dubbele reiniging van je gezicht wordt voor vele altijd een beetje als extreem gezien, iets voor de echte skincare junkies. Toch is dit misschien het juiste moment om van gedachten te veranderen, of in ieder geval een uitzondering te maken voor de dagen dat je een masker draagt. Reinigen met een olie, balsem of milk reinigt je huid grondig zonder je huid uit te drogen of te strippen. Reinig daarna nog een keer (eventueel een ander product, als een lotion of tonic) om alle resterende sporen van make-up of vuil volledig te verwijderen. In deze blog lees je meer voordelen van het dubbel reinigen van de huid.

Draag je mondmasker als ondergoed

Oké, we bedoelen nu niet dat je je slip als mondmasker kan dragen maar wanneer je dagelijks met het openbaar vervoer reist is het verstandig om iedere dag een ander masker te dragen. Er wordt gesuggereerd dat we onze maskers als ondergoed moeten beschouwen. Je draagt je slip toch ook niet langer dan één dag?

Natuurlijke stoffen

Vandaag de dag zijn er veel leuke mondmaskers, maar polyester en de variant van satijn doen je huid geen goed. Kies voor zijde of zachte katoenen materialen zodat je huid kan ademen. Polyester werkt als plastic en houdt vocht vast totdat je het uittrekt, daarom is ademend materiaal absoluut de juiste keuze.

Breng bijvoorbeeld ’s ochtends een serum aan met niacinamide (vitamine B)om de barrière van de huid te versterken .Niacinamide stimuleert de aanmaak van lipiden, zoals vetzuren in de bovenste huidlaag. Dit is waarom het aanbrengen van niacinamide op de huid de huidbarrière versterkt. Een stabiele, goed functionerende huidbarrière zorgt voor minder TEWL (Trans Epidermal Water Loss), waardoor de huid minder vocht verliest en beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf.Een goed functionerende huidbarrière zorgt er ook voor dat de huid minder gevoelig is voor irriterende stoffen. Wanneer de huidbarrière niet goed werkt kan zelfs huidverzorging die voorheen zonder problemen gebruikt werd opeens een trigger vormen voor een reactie. Daarnaast heeft niacinamide een ontstekingsremmende werking. Uit onderzoek bleek dat een gel met 4% niacinamide hetzelfde effect had als 1% clindamycin gel (antibiotica) bij de behandeling van acne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *